Kako Zaustaviti Svog Psa Da Ne Skače Na Krevet

Sadržaj:

Kako Zaustaviti Svog Psa Da Ne Skače Na Krevet
Kako Zaustaviti Svog Psa Da Ne Skače Na Krevet

Video: Kako Zaustaviti Svog Psa Da Ne Skače Na Krevet

Video: Kako Zaustaviti Svog Psa Da Ne Skače Na Krevet
Video: KAKO NAUČITI PSA DA NE SKAČE PO VAMA 2024, Travanj
Anonim

Mnogi psi vole spavati na krevetu svojih vlasnika, posebno u njihovoj odsutnosti, dok na njemu ostavljaju krzno. Većina je vlasnika protiv takvog ponašanja, pa svog ljubimca pokušavaju odviknuti od skoka na krevet.

Kako zaustaviti svog psa da ne skače na krevet
Kako zaustaviti svog psa da ne skače na krevet

Nužno je

  • - novo leglo za psa;
  • - sprej s mirisom odvraćanja.

Upute

Korak 1

Ako ne želite da vaš pas spava na vašem krevetu, trebali biste ga trenirati kao štene. Kad pokušate skočiti na krevet, izgovorite naredbu "Ne" i odvedite ljubimca na posteljinu ili u kuću. Dogodi se da pas prvi put ne razumije, tada vrijedi ovo ponoviti strožim tonom i ponovno odvesti štene na svoje mjesto. Ali nemojte previše psovati štene, on to može shvatiti kao agresiju i početi gristi ili režati. Ako pas noću pokuša skočiti na vlasnikov krevet, ograničite mu ulaz u sobu. Možda će prvih nekoliko dana štene cviliti i tražiti da uđe. Tada biste ga trebali zaključati u sobu, što dalje od spavaće sobe i samo izdržati ovih dana. Vremenom će pas shvatiti da je besmisleno to činiti, a zabranjen mu je ulazak u sobu.

Korak 2

Puno je teže odraslog ljubimca odviknuti od spavanja na vlasnikovom krevetu od šteneta. Ali to je još uvijek moguće učiniti. Najlakši način je jednostavno ograničiti pristup psa prostorijama. Loša strana ove metode je što vam može dosaditi stalno nadzirati svog psa. Pas također može naučiti otvoriti vrata i nastavit će spavati na krevetu dok vas nema.

3. korak

Možete samo staviti neke tvrde stvari na krevet tako da ljubimac nema prostora na njemu. Ali opet, ovo je vrlo duga metoda. Treba prilično dugo da psa ograničite, tako da je zaboravio da je moguće spavati na krevetu i prestati s takvim pokušajima. Ako je pas prilično velik, neće mu biti teško odmaknuti stvari koje mu smetaju. Stoga ova metoda nije prikladna za sve.

4. korak

Prilično učinkovit način odvikavanja psa od ove navike je širenje malih oštrih predmeta na krevet. Nakon što je skočio na njega, pas će se bocnuti i bojati se pokušati ponovno. Ovu metodu treba koristiti s oprezom. Odaberite predmete koji će spriječiti da se vaš pas ozlijedi.

Preporučeni: