Kako Toaletno Dresirati Pinča

Sadržaj:

Kako Toaletno Dresirati Pinča
Kako Toaletno Dresirati Pinča

Video: Kako Toaletno Dresirati Pinča

Video: Kako Toaletno Dresirati Pinča
Video: Kako da naučite psa da dolazi na poziv - (2017) 2024, Svibanj
Anonim

Proces obuke šteneta za zahod trebao bi biti poznat svakoj osobi koja će dovesti četveronožnog prijatelja u svoju kuću. Uopće nije teško naviknuti bebu na čistoću, glavno je to učiniti u ranim fazama razvoja i s razumijevanjem se ponašati prema novopečenom ljubimcu.

Kako toaletno dresirati pinča
Kako toaletno dresirati pinča

Upute

Korak 1

Čim štene uđe u vašu kuću, odmah ga morate početi uzgajati. Prvo uklonite sve mekane tepihe jer će u protivnom postati omiljeno mjesto za prirodne potrebe vašeg ljubimca.

Korak 2

Obratite pažnju na to gdje štene obično ide na zahod i, ako vam je ovo mjesto prikladno, stavite tu ladicu za smeće. Najvjerojatnije će biti nekoliko takvih mjesta, koristite dvije ili više ladica. Ovaj iznos ovisit će o području na kojem životinja živi i koliko često ćete biti kod kuće.

kako ukrotiti odraslog psa
kako ukrotiti odraslog psa

3. korak

U prvim danima pripazite na malog šaljivdžiju i čim primijetite da će raditi svoj "mokri" posao, odvedite ga na za to pripremljeno mjesto. Ako to učinite na vrijeme, vaša će beba otići na pravo mjesto. Ne zaboravite ohrabriti svog ljubimca i počastite se s ponešto delicijama.

dachshund kako toaletni vlak na ulici
dachshund kako toaletni vlak na ulici

4. korak

Kad napuni 3-3,5 mjeseca, štene može ići vani raditi svoj posao. No, da biste bili sigurni, bolje je provjeriti sa svojim veterinarom o kraju razdoblja karantene nakon cijepljenja. Dok je štene malo, morat ćete s njim izlaziti najmanje 5 puta dnevno. Pokušajte to učiniti nakon jela, spavanja ili igranja. Da biste izbjegli bilo kakve probleme, preporuča se hodati s bebom samo na uzici. Ne vodite svog psa kući dok ne obavi sve poslove zbog kojih je izveden vani.

Preporučeni: